Lydia Verhaar

Lydia Verhaar van Hondenschool Lady Leiden stelt zich voor:

 

Januari 1995 kreeg ik mijn eerste hond, een Golden Retriever. Deze pup ben ik halsoverkop gaan halen, eindelijk was het zo ver er kwam een hond. Mijn diepste wens ging in vervulling. De hond bleek bij controle bij de dierenarts erg ziek te zijn. Dit was het gevolg van de beruchte "Broodfok". Hiermee is alles begonnen, gelukkig heeft "LADY" alle ellende overleefd en hebben wij er een dijk van een hond aan overgehouden. Deze hele geschiedenis heeft er toe geleid dat ik mij ben gaan verdiepen in de opvoeding van honden om zo te voorkomen dat mensen onvoorbereid een hond ergens uit een boerenschuur vandaan halen. Met veel enthousiasme heb ik mij tussen de honden gestort en ik beleef veel plezier in het begleiden van de mensen met hun honden. 

Na 7 jaar is er een tweede hond bijgekomen "SPY" in de volksmond een Toller genoemd. Deze hond is absoluut niet beschadigd, hij is opgegroeit met de vier honden van een vriendin en heeft daar erg veel steun aan gehad, vooral van de Husky. Hij hoefde maar te krijsen of "Bodhi" stond naast hem, om hem uit zijn benarde positie te redden.

Lady is in mei 2008 op 13 jarige leeftijd overleden. Spy voelde zich zo eenzaam en verdrietig na het overlijden van Lady dat er na 6 weken een nieuwe pup in huis kwam. "ORYON" is ook een Toller en hier doe ik jachttraining mee.  Inmiddels is mijn grtote vriend Spy overleden in maart 2015.  Wij zouden er al een pupje bij krijgen en dat is Sirius geworden. Sirius is eveneens een toller waar ik ook jachttraining mee doe. Helaas is mijn lieve Oryon op 21 sept 2019 na een korte heftige ziekte overleden.

/public/fotos/lydiahonden.jpg

      Terug naar Begeleiders